Inspiratieblog - Fred & Yvonne - Pure Lin Life Coaching

Inspiratieblog – Fred & Yvonne

Dit is het verhaal van Fred & Yvonne.

Yvonne & ik kennen elkaar eigenlijk al heel lang. Wij zaten tegenover elkaar toen we als jonge guppy’s bij een reisorganisatie werkte. Ik denk dat we een jaar of 18 waren. We zijn elkaar daarna (zoals dat meestal gaat) uit het oog verloren maar hebben elkaar ook weer terug gevonden!
Daardoor werden we jaren later opnieuw collega’s. Yvonne was inmiddels heel gelukkig getrouwd met haar grote liefde Fred.

In 2007 werd Fred getroffen door een bedrijfsongeval waarbij hij letsel aan zijn rug opliep.

Na een intensief revalidatie traject werd het duidelijk dat het niet beter zou worden dan zoals het op dat moment was.

Hij heeft 24/7 pijn. Op sommige momenten, als de pijn echt teveel wordt heeft hij hier speciale medicatie voor. Fred is volledig afgekeurd en probeert zo goed mogelijk met de pijn ‘gewoon’ verder te leven. Fred & Yvonne zijn bewust kinderloos en daardoor waren ze vrij om buiten de hoogseizoen vakanties met enige regelmatig korte vakanties nemen naar het buitenland.

Op deze vakanties kwam Fred erachter dat door de warmte in het vakantieland zijn pijn minder werd. Na een paar jaar kregen ze gedachtes over emigreren, want hoe fijn zou het zijn om ergens te wonen waar je pijn gewoon elke dag een stuk beter hanteerbaar is.

Die gedachten kregen op een gegeven moment een serieus tintje. Ze gingen dus samen op onderzoek en kwamen uit op het eiland Tenerife. Dit is 1 van de Spaanse Canarische eilanden. Deze liggen ter hoogte van Marokko. Het zuiden van Tenerife heeft namelijk het hele jaar door het meest stabiele klimaat van Spanje. Na een aantal onderzoektripjes besloten ze hier definitief naartoe te verhuizen en in Nederland hun huis te verkopen. Yvonne zegde haar baan op en begin september vlogen ze met al hun spullen die kant op (de meubels werden in containers verscheept).

Ze hadden op Tenerife voor vertrek al veel koophuizen bekeken maar uiteindelijk hun oog laten vallen op een nieuwbouwwoning en besloten tot de oplevering tijdelijk een appartement te gaan huren.

Na een paar maanden op Tenerife te hebben gehuurd, en flinke tegenslag met de nieuwbouwwoning die ze wilde gaan kopen, besloten ze om het roer wat om te gooien en het vaste land te gaan onderzoeken. Voor dit lieve stel heb ik dus extra mijn best gedaan en met hen veel facetime gesprekken gehad toen ik zelf in november de omgeving van Denia & Javea ging verkennen.

Ze hebben besloten om vanaf februari voor een half jaar een huis in Denia te huren en zullen vanaf daar de kust tussen Valencia & Alicante gaan verkennen. Daarna gaat dit stel definitief beslissen waar ze zich voorgoed willen gaan vestigen.

Ze willen graag de voor- en nadelen ervaren tussen het eiland Tenerife en het vaste land van Spanje. Qua temperatuurverschil zal het voor Fred niet zoveel uitmaken omdat de Costa Blanca ook een stabiel en aangenaam klimaat heeft. Zoals ik zelf al in 1 van mijn eigen blogs vertelde liggen de prijzen voor huizen (huur & koop) op het vaste land gewoon echt een stuk lager dan op de eilanden (zowel van de Balearen als op de Canarische eilanden). Dit is uiteraard ook 1 van de redenen om deze omslag te maken voor Yvonne & Fred.

Zij maken dus een bewuste (nieuwe) keuze en om te zien hoe het daar bevalt.

 

Het verhaal van dit stel laat ook weer op een hele andere manier zien dat je niet bij de pakken moet neerzitten maar gewoon moet doen wat goed voelt en niet wachten tot later. Dat je, ondanks dat je bent afgekeurd en beperkingen hebt, gewoon nog steeds je dromen kunt najagen. Dat het geen mislukt avontuur is als je na een paar maanden een afslag ergens neemt op dezelfde route.

Je bent zelf de regisseur van je eigen leven en verantwoordelijk voor je eigen geluk😊

 

Wil jij ook graag dingen veranderen in je leven maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Bel mij of stuur mij een berichtje op [email protected] voor een vrijblijvend gesprek!

 

 

 

 

 

 

Hasta luego!

Liefs

Lindy

Hasta luego!

Liefs,

Lindy

Pure Lin Life Coaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders