Feestdagen in Soller - Pure Lin Life Coaching

Feestdagen in Soller

Hola, leuk dat je er weer bent!

 

In mijn vorige blog vertelde ik al over het heerlijke huis in Soller. De tijd daar heb ik heel nuttig besteed! Ik heb allereerst mijn rust gepakt maar ook flink aan mezelf kunnen werken, mijn creatieve hersenspinsels kunnen uitwerken en nieuwe blogs geschreven. Mijn doelen bepaald voor 2023 en daar ook stappen in gezet.

Wat daar ook heel duidelijk werd is dat mijn nieuwe thuis aan de kust moet zijn. Het strand/de zee is gewoon echt mijn happy place. Daar ben ik blij en kan ik mezelf helemaal terugvinden en weer opladen. Maar ik wil ook graag in de buurt van Palma wonen zodat ik daar lopend of op de fiets naartoe kan. Ik zoek dus een locatie met een fijne vibe, dichtbij het strand & Palma, veel locals om me heen en goede mogelijkheden om te kunnen sporten.

Ik ben daarom hard op zoek naar een appartement in 1 van de urbanisaties van Palma aan de kust. Hier wonen hoofdzakelijk Spanjaarden en alles is daar het hele jaar door open.

Een rustige omgeving vind ik prettig maar wil wel graag dichtbij de bewoonde wereld zitten om het op te kunnen zoeken. Vanaf Can Pastilla (waar mijn natte appartement zit) loop of fiets je via de duinen zo naar deze omgeving. Vanaf Ciudad Jardin begint 1 lange wandelboulevard door deze urbanisaties met daarnaast een fietspad die tot het einde van de haven van Palma reikt. Echt een heerlijke omgeving waar ik me altijd heel prettig en relaxed voel.

Inmiddels had ik al bijna 1 appartement gehuurd maar dat is alsnog afgeketst op leugens van de verhuurder/makelaar die optrad als makelaar. (Maar zelf ook deels in het appartement woonde want het appartement was van haar man…??? Een hele vage constructie). Jaaa je moet hier in Spanje wel echt goed blijven opletten met dit soort zaken!

De foto die bij deze blog staat is het herkenpunt & hart van de boulevard van el Molinar. Rond deze plek gaat mijn nieuwe thuis worden!

Terug naar Soller; ik heb hier maximaal genoten van de rust, veel koffietjes & wijntjes gedronken op het stadsplein en veel met de elektrische step op pad geweest in deze geweldige omgeving.

Alles is er groen er en staat in bloei! Door hoe het er daar uitziet: veel groene terrassen met palmbomen krijg ik hier elke keer weer een beetje Indonesië vibes.

Het is hier trouwens echt belachelijk mooi weer voor de tijd van het jaar. Ook voor Spaanse begrippen! LOVE IT!!!

Dus erg genoten van elke dag sloten vitamine D en de ontspannen sfeer in het dorp. Inmiddels zitten hier alleen nog maar ‘locals’ met hier en daar af en toe een ‘verdwaalde’ dagjestoerist.

 

De kerstdagen en O&N waren hier een totaal andere beleving. Allereerst vanwege het weer. En eigenlijk heb ik niks met kerst dus die dagen heb ik gewoon lekker overdag rondgetoerd met de step en verder van de zon genoten op terrasjes. Gelukkig doen ze hier in Spanje maar aan 1 kerstdag.

Oud & nieuw was nog best druk in het dorp. Rond 23h verplaatst iedereen zich naar het plein voor de kerk. Daar in het hart van de stad werd het nieuwe jaar met een live band op een groot podium met luide muziek het nieuwe jaar ingeluid!  Welcome 2023!!!

Ik heb hier ook weer hele leuke, nieuwe mensen ontmoet trouwens. Bijvoorbeeld een inspirerende dame die, na haar carrière bij diverse kranten in de UK, nu alweer een jaar of 30 op Mallorca woont en de Sollerweb pagina heeft opgericht. Omdat het bloed altijd kruipt daar waar het niet gaan kan schrijft ze ook dagelijks (slaat geen dag over!!!) elke ochtend een verse blog post op de Soller FB-pagina.

Grappig feitje ze heeft in 1 van deze blogs ook onze 1e ontmoeting beschreven. Getting famous 😊

Kimberley is een andere geweldige (Nederlandse) vrouw waarmee ik hier een nieuwe vriendschap heb opgebouwd. Ons avontuur op Mallorca staat op hetzelfde punt. We zijn allebei op zoek naar een appartement voor de langere termijn en kijken wat ons komend jaar op Mallorca gaat brengen. We zijn er in ieder geval meer dan klaar voor om samen leuke dingen te gaan ondernemen op ons eiland! *Islandgirls*

 

Ik schrijf deze blog op mijn hotelkamer op Mallorca. Afgelopen week ben ik vanuit Amsterdam weer teruggevlogen na een weekje quality time met mijn zoon (hij kwam terug van zijn reis naar Thailand & Vietnam). Het Nederlandse weer was ook echt weer een feestje (NOT!), Ik kwam in NL met storm en regen aan en heb ook echt alleen maar regen gezien. Vanmorgen kwam ik op Mallorca terug met storm en regen…. My lipps are sealed maar je kunt bedenken wat ik dacht toen een vriend mij me smiddags een appje stuurde vanuit Amsterdam met een foto van een strakblauwe lucht…. Met de tekst “jij bent weg en het is eindelijk weer mooi weer hier!”……

Tijdens mijn weekje terug heb ik (behalve mijn zoon) fijn weer flink wat vrienden & mijn ouders kunnen zien tijdens lunches, etentjes en koffiedates. Verder nog een gezellige afspraak gehad voor een mooie nieuwe inspiratieblog & een kennismakingsgesprek met iemand waarmee ik op persoonlijk vlak een heel nieuw & spannend avontuur ben begonnen. Misschien dat ik daar in een andere blog nog een keer op terug kom.

Op dit moment ben ik druk met mijn zoektocht naar een geschikt appartement met hulp met mijn makelaar Malou.

 

*Deze blog is iets later dan gepland omdat een goede vriend een herseninfarct had, terwijl ik hem op whatsapp (en daarna aan de telefoon) had. Dat hakte er even flink in bij me maar gelukkig hebben we (onze Kreta vrienden & ik) snel kunnen handelen en het gaat nu gelukkig weer goed met hem!!*

 

Ps: Ik beloof jullie om in mijn volgende blog te vertellen waar mijn nieuwe thuis is geworden. 😊

 

Hasta luego! 

 

Liefs

Lindy

Hasta luego!

Liefs,

Lindy

Pure Lin Life Coaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders