Mallorca en meer - Pure Lin Life Coaching

Mallorca en meer

Hola, welkom terug op mijn blog. Leuk dat je er weer bij bent!

Ik heb er weer een drukke tijd opzitten. Een tijd met veel werken aan mijn website (deze zal er binnenkort iets anders uit gaan zien), het schrijven van nieuwe (inspiratie)blogs en de coachsessies met mijn klanten. Maar ik had ook anderhalve week bezoek uit Nederland! Ik ben deze lieverds enorm dankbaar voor hun hulp hier!

Wat betreft mijn locatie; ik zit nog steeds op Mallorca en (helaas) ook nog steeds in een hotel. MAAAAARRRR hier komt binnenkort verandering in want vanaf 1/3/2023 heb ik eindelijk een eigen appartement!! 😊😊

Het appartement wat ik heb gemanifesteerd is eindelijk gekomen!! Het duurde me allemaal veel te lang en ik merkte dat ik toch enigzins mijn eisenlijstje wilde gaan aanpassen. Maar mijn buikgevoel floot me dan steeds keihard weer terug. Mijn wens was een lekker ruim en licht appartement in een bepaalde kustregio vlakbij Palma. Ik wilde 2 slaapkamers en 2 badkamers en iets van een buiten met zon. Nu heb ik een appartement gevonden wat staat in de omgeving waar ik graag wil wonen. Het heeft niet 2 maar 3 slaapkamers 😊, 2 badkamers een balkon op het westen maar ook een dakterras over de oppervlakte van het hele appartement met uitzicht op zee & Palma!!

Ik voel me zo een bofkont en ben zo dankbaar! Dit appartement is alles wat ik zocht en meer. En grappig: ik word de directe buurvrouw van mijn Nederlandse makelaar Malou! Het appartement ligt in de wijk Ciudad Jardin. Dit hoort bij de hoofdstad Palma. Aan het einde van de straat is het strand en ernaast loopt de lange boulevard met fietspad die tot aan de andere kant van de haven van Palma reikt. Vanaf mijn appartement naar het centrum van Palma en de cathedraal is het 15 minuten fietsen. De wijk waar ik ga wonen is een omgeving waar 2 hotels zitten en verder alleen locals wonen. In de zomer en in de weekenden is het hier zeker wel druk vanwege het strand maar er komen amper toeristen. LOVE IT!

 

Ik heb de afgelopen maanden vooral in hotels ‘gewoond’ en heb daar wel wat tips voor. Als je een losse vlucht boekt en je gaat je hotel los erbij boeken: check wat het kost op o.a. booking.com etc. en gebruik die prijs als leidraad. Het goedkoopste is bijna altijd direct bij het hotel zelf reserveren. Vaak krijg je dan een extra korting en mijn ervaring is dat als je belt (zeker in het laagseizoen) er vaak een goedkopere fixed prijs kan worden gemaakt. Ik boek dan ook altijd met de maximale korting mijn hotels.

 

Hierbij alle hotels op een rijtje van afgelopen anderhalf jaar per land (incl. mijn mening).

Nederland:

Hotel XO Couture – Amsterdam

Fijn hotel, grote badkamer, lekkere bedden. Tramhalte voor de deur en garage bij het hotel (duur). Tegenvaller was het ontbijt (erg duur en zeer karig). Zonde van het geld!

 

Student hotel – Amsterdam West

Dit is een 3 sterren hotel en ik zat daar in een studio (gelukkig maar 3 nachten. Never nooit meer. Meer wil ik hier niet over kwijt maar voor dit geld kan je echt veel beter krijgen. Ik heb voor dit hotel gekozen omdat de rest vol zat en ik wilde toch graag dichtbij mijn zoon zijn die paar dagen dat ik tussen Kreta en Mallorca in NL was.

 

Novotel – Amsterdam

Groot maar fijn hotel. Zeer vriendelijk personeel. Heerlijke bedden. De kamers waren eenvoudig maar alles erop en eraan. Ontbijtbuffet goed en erg uitgebreid. Centrale ligging bij de Rai en de snelweg.

 

Corendon Village hotel – Badhoevedorp

Fijn, groot hotel met goede kamers. Ik sliep hier 2x alleen de nacht voor mijn terugvlucht naar Mallorca. Ik heb hier geen ontbijt gebruikt maar wel het dinerbuffet. Niet goedkoop maar wel heel goed en uitgebreid.

 

Hotel Cityden Stadshart – Amstelveen

Een hotel met restaurant eraan vast. Het hotel heeft geen hotelkamers maar appartementen. Van studio’s tot 3 kamer appartementen. Alles fris, ruim en schoon met heel vriendelijk personeel. De receptieruimte is ook een soort van loungegebied met een bar erbij waar je ’s avonds ook nog even lekker kunt zitten. Eraan vast zit een restaurant. De tram naar het centrum van Amsterdam op 2 minuten en het winkelcentrum van Amstelveen op 7 minuten wandelen.

 

GRIEKENLAND – KRETA:

Akrogiali Beach hotel – Malia

https://www.akrogiali-hotel.gr

Hier kom ik al een jaar of 15 en voor mij is dit echt mijn 2e thuis. Krijgt een dikke 10! Alles is hier top. Heerlijke frisse appartementen, lekkere bedden, goede schoonmaak en aan het strand. Het personeel doet er alles aan om het je naar de zin te maken en alles kan geregeld worden. Vanaf het zwembad loop je zo het strand op.

Als je over dit complex vragen hebt kun je mij altijd een berichtje sturen.

 

SPANJE

Hotel Marineta – Denia

Kleinschalig boetiek hotel aan het einde van de winkelstraat aan de boulevard kant. Alles zeer netjes, ruim en schoon. Geweldige bedden! Ontbijt is zeeeer karig en stelt eigenlijk niks voor maar het kostte ook bijna niks. Locatie top, vanaf het dakterras met mini zwembad kijk je uit op de haven van Denia.

 

Hotel Cosmo – Valencia

https://www.hotelcosmovalencia.com/officialweb/valencia

Echt een topper dit hotel! Locatie een 10! Fijne, schone kamers (niet allemaal even ruim overigens) en lekkere bedden. Ongelofelijk leuk personeel en als je in dit hotel verblijft is al je koffie en thee in het restaurant en op hun terras gratis tijdens je verblijf. Ik heb hier geen ontbijt genomen omdat je in Valencia OVERAL heerlijk kunt ontbijten…

 

 

MALLORCA

Hotel Soller Plaza – Soller

https://www.hotelsollerplaza.com

Wat een fijn boetiek hotel is dit! Het ligt aan hoofdplein bij de basiliek/kerk. Fijne ruime schone kamers. Heerlijke bedden en alles compleet. Alles ziet er hier tiptop en sfeervol uit. Geen info over het ontbijt want dat heb ik hier niet gebruikt.

 

 

Hotel Melia Palma Bay – Palma

Dit is een heel groot en modern hotel waar ook veel zakenmensen zitten vanwege het congrescentrum wat ernaast zit. Ik had een heerlijke kamer op de 9e (hoogste) etage met uitzicht op Portixol en de zonsopkomst. Kamer was echt een 10, bedden ook geweldig. Ontbijt niet heel uitgebreid maar wel erg goed.

 

Hotel Inside Cala Blanca – Palma Nova

Hotel Innside Cala Blanca, alleen volwassenen op Mallorca | Melia.com

Dit hotel is echt geweldig. De kamers zijn een 10, het ontbijt een 10, locatie een 10 en ook het personeel een 10. Enige minpunt vond ik het ienie mienie zwembad met gratis ligbedden.  Voor zo een groot hotel zeer weinig bedden en een mini zwembad klopt in mijn beleving niet helemaal. Mensen werden op die manier verplicht op het strand (voor de deur) te gaan liggen en te betalen. Vanuit de tuin loop je via de boulevard wel zo het strand op.

 

Hotel Sunprime Palma Beach – Can Pastilla

Je hebt hier hotelkamers en hotelstudio’s. Zelf heb ik hier gezeten toen ik samen met Mitch voor de 1e keer aankwam. Wij hadden hier een hotelstudio. Deze zijn iets groter. Overigens geen ontbijt hier! Alles is ruim en schoon. Wel een beetje gedateerd. Ideaal hotel voor fietsers (wielrenners & mountainbikers) vanwege de grote fietskelder met faciliteiten. Het ligt direct aan de boulevard/strand met zeezicht dus eten en drinken genoeg in de omgeving.

 

Hotel Alua Leo – Can Pastilla

Ik heb hier best een poosje gezeten omdat alle andere hotels in de omgeving van de winter gesloten waren. Het is een ietwat gedateerd hotel wat best gerenoveerd zou mogen worden. Er zitten hier heel veel bejaarden (in de winter in ieder geval wel) Kamers wel schoon. Bedden werd ik niet heel blij van (zacht foam/geen boxpring) Ontbijt en diner hier ook gebruikt. Ik vond het oké. Overall een 7- 😉

 

Hotel Helios – Can Pastilla

Hotel Helios Mallorca – Hoteles Helios (helioshotels.com)

Heel fijn, modern en goed hotel. Kamers compleet en schoon. Bedden redelijk zacht (foam). De premiumkamers hebben wel dikkere matrassen (ook foam) maar die liggen echt een stuk beter (dankzij de gratis upgrade!). Personeel krijgt hier een dikke 10! Net als het restaurant. Ontbijt & Diner (beide in buffetvorm) echt erg goed. Ideaal hotel voor wielrenners & mountainbikers omdat het beschikt over een grote fietskelder. Het hotel heeft een grote tuin met zwembad en spa en ligt op 2 minuten lopen van de boulevard en het strand.

 

Hotel Las Arenas – Can Pastilla 

Hotel Las Arenas **** | Mallorca | Official website (illabeachhotels.com)

Mijn persoonlijke favoriet 😊 Heerlijke bedden (boxspring), fijne ruime kamers en alles fris en modern. Ook heel fijn personeel en een begane grond met overal ruimtes en zitjes om bijvoorbeeld te werken maar ook om met een groepje mensen bij elkaar te zitten. Het ontbijt en diner zijn in buffetvorm en goed van kwaliteit. Dit hotel is in verhouding met de andere hotels waar ik heb geslapen goedkoper maar wel beter. Het beschikt over een dakterras met uitzicht over de hele baai van Playa de Palma en aan de ander kant op Palma. Enige nadeel: 2 mini zwembadjas op dit dakterras met een paar bedjes. Ze hebben ook nog een klein zwembad beneden naast het restaurant maar die ligt eigenlijk altijd in de schaduw. De deur naar het dakterras gaat pas om 10h open dus handdoekje leggen is hier niet bij. Het laatste stuk strand van Can Pastilla ligt pal voor de deur.

 

 

Voor mij is het hier nu aftellen naar 1 maart…morgen!!!!

Eindelijk is er een einde gekomen aan mijn zoektocht en ik ben me nu volle bak gaan focussen op het inrichten van mijn nieuwe huis en verder bouwen aan mijn bedrijf. Ik ben van plan om veel reels te gaan posten op o.a. Instagram tijdens de verhuizing dus houdt ook mijn socials in de gaten 😊.

Wil je meer weten over hoe ik het roer heb omgegooid na mijn hartoperatie & mijn burn-out en wil zelf ook je leven veranderen en je hart volgen? Stuur mij dan een berichtje voor een vrijblijvend gesprek!

In mijn volgende blog zal ik jullie gaan bijpraten over mijn nieuwe casa! Over alles wat erbij komt kijken om in Spanje te gaan wonen en wat ik voor toekomstplannen heb met mijn bedrijf.

 

Hasta luego! 

 

Liefs

Lindy

Hasta luego!

Liefs,

Lindy

Pure Lin Life Coaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders