Holanda & Soller - Pure Lin Life Coaching

Holanda & Soller

Hoi, leuk dat je er weer bent!

In mijn vorige blog vertelde ik jullie dat ik had besloten om op Mallorca te blijven.

Wat ik niet wist, (want hier hoor je eigenlijk nooit iemand over) is dat op de eilanden een hele hoge luchtvochtigheid is. In de zomer merk je hier natuurlijk niet zoveel van maar nu liep ik hier wel tegenaan. (LEERMOMENTJE!). Het appartement in Can Pastilla wat ik tot februari huur is geen topper. Het is hier nog steeds heerlijk weer maar in de avonden en nachten is het nu ook best fris.

Dit betekent dat het in huis, bij gebrek aan kachels en een airco, nu heel erg vochtig en koud is.

Mijn slaapkamer ligt aan de achterkant van het appartement. Hier komt geen zon en achter de muur van mijn bed zijn er geen buren maar het zwembad van het naast gelegen hotel. Dit zwembad icm de noordelijke ligging van het appartement maakt het daardoor extra koud & vochtig.

Mijn matras & het beddengoed zijn flink vochtig en ook mijn kleding in de kast voelt nattig aan.

De grote ontvochtiger(een humificador noemen ze dat in Spanje) die ik al voor mijn vertrek naar het vasteland had aangeschaft, heeft het zwaar en kan het niet aan. Na 3 uurtjes zit de tank van 2,6l alweer vol.

Echt geen feestje kan ik je vertellen en mijn opties om dit op te lossen waren behoorlijk beperkt.

Ik kon natuurlijk ook nog een kacheltje aanschaffen maar ook dat helpt dan maar beperkt omdat de rest van het huis koud is en totaal niet geïsoleerd.

Eigenlijk was ik er wel even helemaal klaar mee! Dat is wel een nadeel van als je alleen bent; je moet het echt helemaal zelf oplossen en je kan niet even bij je partner uitjanken en dan samen een nieuw plan de campagne maken. Ik was mentaal en geestelijk ook doodop na die vasteland trip maar ook door alles wat ik afgelopen jaar allemaal heb meegemaakt. Bovendien begon het leven uit een koffer me behoorlijk op te breken.

Wat ik heb geleerd is om lief voor mezelf te zijn en goed voor mezelf te zorgen. Daarom nam ik de beslissing om in het naast gelegen hotel in te checken, tot mijn minivakantie naar Nederland 6 dagen later. Dan kon ik toch nog even tot rust komen. Geen idee nog wat ik bij terugkomst zou gaan doen maar voor nu was dit even goed zo.

Het is een dure en vermoeiende les geweest maar toch vind ik heel nuttig dat ik hier nu tegenaan ben gelopen! Waarom? Allereerst huur ik dit appartement gelukkig maar voor 3 maanden en kan ik nu veel beter en doordacht op zoek naar een thuis voor het komende jaar.

In mijn zoektocht naar een appartement voor langere periode kijk ik alleen nog maar naar een nieuwer of gerenoveerd appartement met verwarming, airco en een goede isolatie! 😊

Weer een stapje dichterbij in het vinden van mijn droomappartement!

Het is trouwens bijzonder om te constateren dat er op Mallorca nog zoveel (oude, niet geïsoleerde) woningen zijn zonder verwarming en met alleen bv een open haard in de woonkamer.

De Spanjaarden zullen het wel gewend zijn, maar wonen met deze hoge luchtvochtigheid in huis is ook gewoon slecht voor je gezondheid! Ik vind mijn gezondheid in ieder geval heel erg belangrijk (zowel geestelijk als lichamelijk) en maak daarom dus bepaalde keuzes. Soms niet de meest voor de hand liggende keuzes maar voor mij wel altijd de juiste.

 

En toen was het tijd om naar Nederland terug te gaan…

Ik keek er ongelofelijk naar uit om weer quality time te hebben met mijn zoon! Ook vond ik het heerlijk om eindelijk weer eens een voetbalwedstrijd van hem te kunnen kijken! Dat soort dingen had ik wel echt heel erg gemist!

Aangekomen in Nederland moest ik wel weer ontzettend wennen aan die kou!! Dat mutsen, dassen en handschoenen weer had ik dan weer echt niet gemist! BRRRRR

De tijd die ik samen met mijn zoon had hebben we goed benut en was heel erg gezellig! We hebben veel gepraat, inkopen gedaan voor zijn reis naar Thailand en ik heb weer als vanouds staan blauwbekken langs het voetbalveld. Ook zijn we nog gezellig met mijn ouders uit eten geweest. Ik ben heel dankbaar dat ik hem bijna elke dag even heb kunnen zien en ook uitgebreid afscheid heb kunnen nemen voor zijn reis naar Thailand!

De rest van de tijd heb ik met vrienden en vriendinnen doorgebracht en heel erg genoten van alle lunchafspraken, etentjes en een 2-daagse mini reünie met Kreta vrienden!

Het was fijn & gezellig om weer even terug in Nederland te zijn maar ook best druk (en koud!). Daarom was dan ook blij dat ik, 1 dag na het vertrek van mijn zoon naar Thailand, zelf ook weer terug naar mijn warme & zonnige eiland kon 😊.

De laatste avond in Holanda heb ik doorgebracht in een hotel in de omgeving van Schiphol. Tijdens het diner raakte ik daar in gesprek met een leuk echtpaar uit het hoge Noorden van Nederland. Zij vertrokken de volgende dag voor een geweldige reis naar Lapland (Mochten jullie deze blog lezen: laat nog even weten hoe het was, ik ben heel benieuwd!).

De rest van de avond heb ik doorgebracht in de warme hotelbar waar ik, samen met 2 gezellige heren uit Schijndel, het Nederlands elftal na pingels heb zien verliezen van Argentinië. Veel tijd on te huilen was er niet want de wekker ging 4 uur later om terug te vliegen naar het zonnige Mallorca!

 

Tijdens mijn verblijf in NL had ik al contact gehad met Tina, de Deense eigenaresse van het huis in Soller. Ik hoor je nu denken…. Huis in Soller, dat komt me bekend voor! Jaaaa inderdaad! Het huis waar ik ook die 3 maanden kon verblijven i.p.v. in Can Pastilla.

Ik heb haar gevraagd of ik alsnog een maand het huis kon huren vanaf mijn terugkomst in Nederland. Gelukkig was dit geen probleem en zou ze er zelf ook zijn de eerste dagen.

Echt een hele opluchting want ik wilde eigenlijk liever niet meer terug naar die vochtige ellende in het appartement in Can Pastilla.

Na aankomst op Mallorca ben ik direct in het appartement mijn spullen gaan uitzoeken en met 2 koffers naar Soller vertrokken.

Hier zit ik nu dus, in een geweldig mooi en volledig gerenoveerd (warm) huis.

Dit huis hebben de eigenaren een paar jaar geleden gekocht in ruïne staat.

Voor wie het leuk vindt om te zien hoe het huis eruitzag en nu ziet; op Instagram is ze terug te vinden als je zoekt op renovatingasollertownhouse. Tina wil nu ook andere mensen gaan helpen met de volledige renovaties en styling van hun huis op de Balearen. Ook kan ze als contactpersoon worden ingezet om renovaties te monitoren/begeleiden voor eigenaars die zelf nog in het buitenland wonen. Samen met haar man Gerner heeft ze alles zelf gedaan en zijn ze door schade en schande wijs geworden. Maar het resultaat mag er dan ook zijn! Het is net alsof ik in een boetiek hotel woon😊.

De omgeving hier is ongelofelijk mooi & heel groen! Soller ligt aan de westkant van Mallorca in de vallei van het Tramuntana gebergte (UNESCO gebied). Er hangt hier een hele speciale en rustgevende sfeer en dat doet mij erg goed. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik hier nu een maand mag zijn!

In dit fijne huis heb ik alle rust & ruimte om dingen te laten bezinken, mijn blogs te schrijven en verder nieuwe plannen uit te werken voor Pure Lin: het helpen & inspireren om mensen hun mooiste leven te laten leiden. Verder ben ik hard bezig met het vinden van een nieuw appartement voor de langere termijn vanaf februari.

Waar? Ik hou het nog even spannend en ga jullie dat uitgebreid vertellen in mijn volgende blog

Hasta luego!

Liefs

Lindy

Hasta luego!

Liefs,

Lindy

Pure Lin Life Coaching draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders